Dostępne terminy i lokalizacje
Cena: 1 890,00zł(2 324,70zł z VAT)
Czas trwania: 120h
Kategoria: Inne
	Istnieje możliwość negocjacji ceny przy większej ilości zgłoszonych osób.
	Organizator w wyjątkowych przypadkach, zastrzega sobie prawo zmiany hotelu na hotel o takim samym lub wyższym standardzie.
	Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.
	Cena obejmuje
	
	- Udział w kursie,
	- Materiały szkoleniowe,
	- Serwis kawowy,
	- Zaświadczenie o ukończeniu kursu.
	Dla kogo?
	
	Zajęcia przeznaczone są dla osób, które planują podjąć pracę w gastronomii i chcą zdobyć wiedzęi umiejętności praktyczne niezbędne w zawodzie kucharza.
	Cele i korzyści ze szkolenia
	
	Celem kursu jest uzyskanie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzaniazup oraz dań podstawowych, sporządzania przekąsek i deserów, ekspedycji wyrobów kulinarnych oraz
	minimum sanitarnego.
	Tematyka
	
	1. Wiadomości wstępne
	2. Wartość energetyczna produktów
	3. Zasady zdrowego żywienia
	4. Charakterystyka procesów technologicznych
	5. Ocena towaroznawcza owoców, warzyw, ziemniaków i grzybów,
	6. Ocena towaroznawcza mleka, jaj
	7. Ocena towaroznawcza mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
	8. Techniki sporządzania zup i sosów
	9. Techniki sporządzania potrawy z mleka, sera i jaj
	10. Techniki sporządzania potraw z kasz
	11. Techniki sporządzania potraw z ziemniaków
	12. Techniki sporządzania surówek i sałatek
	13. Techniki sporządzania potraw mącznych
	14. Techniki sporządzania deserów
	15. Minimum sanitarne
	UWAGA! Każdy uczestnik może zgłosić pytanie dotyczące problematyki kursu na 9 dni przed kursem - odpowiedź uzyska podczas kursu.
	Nr fax: +48 81 532-84-14, +48 81 534-35-50 lub info@epe.edu.pl
	
	ORGANIZACJA: Wypełnione zgłoszenie prosimy nadsyłać faksem, pocztą lub poprzez stronę internetową
	www.epe.edu.pl
	Rezygnację przyjmujemy najpóźniej na 5 dni przed data rozpoczęcia szkolenia.