Logo

Kurs: Kucharz małej gastronomii

Dostępne terminy i lokalizacje

  • Miejsce: Lublin

    Zapisy: Prosimy o kontakt telefoniczny

    Zakw. wliczone w cenę: Nie

Cena: 1 890,00zł(2 324,70zł z VAT)

Czas trwania: 120h

Kategoria: Inne

Istnieje możliwość negocjacji ceny przy większej ilości zgłoszonych osób.

Organizator w wyjątkowych przypadkach, zastrzega sobie prawo zmiany hotelu na hotel o takim samym lub wyższym standardzie.

Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.

Cena obejmuje

- Udział w kursie,
- Materiały szkoleniowe,
- Serwis kawowy,
- Zaświadczenie o ukończeniu kursu.

Dla kogo?

Zajęcia przeznaczone są dla osób, które planują podjąć pracę w gastronomii i chcą zdobyć wiedzęi umiejętności praktyczne niezbędne w zawodzie kucharza.

Cele i korzyści ze szkolenia

Celem kursu jest uzyskanie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzaniazup oraz dań podstawowych, sporządzania przekąsek i deserów, ekspedycji wyrobów kulinarnych oraz
minimum sanitarnego.

Tematyka

1. Wiadomości wstępne
2. Wartość energetyczna produktów
3. Zasady zdrowego żywienia
4. Charakterystyka procesów technologicznych
5. Ocena towaroznawcza owoców, warzyw, ziemniaków i grzybów,
6. Ocena towaroznawcza mleka, jaj
7. Ocena towaroznawcza mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
8. Techniki sporządzania zup i sosów
9. Techniki sporządzania potrawy z mleka, sera i jaj
10. Techniki sporządzania potraw z kasz
11. Techniki sporządzania potraw z ziemniaków
12. Techniki sporządzania surówek i sałatek
13. Techniki sporządzania potraw mącznych
14. Techniki sporządzania deserów
15. Minimum sanitarne

UWAGA! Każdy uczestnik może zgłosić pytanie dotyczące problematyki kursu na 9 dni przed kursem - odpowiedź uzyska podczas kursu.

Nr fax: +48 81 532-84-14, +48 81 534-35-50 lub info@epe.edu.pl

ORGANIZACJA: Wypełnione zgłoszenie prosimy nadsyłać faksem, pocztą lub poprzez stronę internetową

www.epe.edu.pl

Rezygnację przyjmujemy najpóźniej na 5 dni przed data rozpoczęcia szkolenia.