Dostępne terminy i lokalizacje
Cena: 1 890,00zł(2 324,70zł z VAT)
Czas trwania: 120h
Kategoria: Inne
Istnieje możliwość negocjacji ceny przy większej ilości zgłoszonych osób.
Organizator w wyjątkowych przypadkach, zastrzega sobie prawo zmiany hotelu na hotel o takim samym lub wyższym standardzie.
Uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.
Cena obejmuje
- Udział w kursie,
- Materiały szkoleniowe,
- Serwis kawowy,
- Zaświadczenie o ukończeniu kursu.
Dla kogo?
Zajęcia przeznaczone są dla osób, które planują podjąć pracę w gastronomii i chcą zdobyć wiedzęi umiejętności praktyczne niezbędne w zawodzie kucharza.
Cele i korzyści ze szkolenia
Celem kursu jest uzyskanie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, technik sporządzaniazup oraz dań podstawowych, sporządzania przekąsek i deserów, ekspedycji wyrobów kulinarnych oraz
minimum sanitarnego.
Tematyka
1. Wiadomości wstępne
2. Wartość energetyczna produktów
3. Zasady zdrowego żywienia
4. Charakterystyka procesów technologicznych
5. Ocena towaroznawcza owoców, warzyw, ziemniaków i grzybów,
6. Ocena towaroznawcza mleka, jaj
7. Ocena towaroznawcza mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
8. Techniki sporządzania zup i sosów
9. Techniki sporządzania potrawy z mleka, sera i jaj
10. Techniki sporządzania potraw z kasz
11. Techniki sporządzania potraw z ziemniaków
12. Techniki sporządzania surówek i sałatek
13. Techniki sporządzania potraw mącznych
14. Techniki sporządzania deserów
15. Minimum sanitarne
UWAGA! Każdy uczestnik może zgłosić pytanie dotyczące problematyki kursu na 9 dni przed kursem - odpowiedź uzyska podczas kursu.
Nr fax: +48 81 532-84-14, +48 81 534-35-50 lub info@epe.edu.pl
ORGANIZACJA: Wypełnione zgłoszenie prosimy nadsyłać faksem, pocztą lub poprzez stronę internetową
www.epe.edu.pl
Rezygnację przyjmujemy najpóźniej na 5 dni przed data rozpoczęcia szkolenia.